Mit együnk böjt idején? Cukkinis lapcsánkát!

Mit együnk böjt idején? Cukkinis lapcsánkát!

2017-03-08 09:01:13
Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye
Böjt
Kovács Eszternek köszönjük a receptet

A cukkini és a lapcsánka keresztezéséből született ez az étel Eszteréknél, ami a cukkini szezonban kihagyhatatlan náluk. Most megosztotta velünk a családi receptet. 

Hozzávalók

2 közepes cukkini

1 tojás

7 púpos ek liszt

1 tk só

0,5 kk bors

3 nagy gerezd fokhagyma

olaj a sütéshez 

Elkészítés 

A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, héjukat lehántjuk, a magos részt kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Meghintjük a sóval, borssal, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, beleütjük a tojást, belekanalazzuk a lisztet. Jól összekeverjük. Az olajat felforrósítjuk, majd 1-2 ek masszát bele téve, közepes lángon barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

VEZETŐ HÍREK
°abkugvd•ø

Organikus pedagógia a hittudományi főiskolánkon: meghosszabbított jelentkezéssel!

22+ a fiatal felnőtteknek - Íme a részletes program!
 
AKTUÁLIS
VEZETŐ HÍREK
°abkugvd•ø

Organikus pedagógia a hittudományi főiskolánkon: meghosszabbított jelentkezéssel!

22+ a fiatal felnőtteknek - Íme a részletes program!
 
AKTUÁLIS
EZEKET OLVASTA MÁR?
 
°abkugvd•ø
 
Organikus pedagógia a hittudományi főiskolánkon: meghoss...
 
Isten a "jókedvű adakozót" szereti✔︎
 
Hétfőtől rövidített nyitvatartásra kell számítani a ...
 
Aki szeret, az énekel - ilyen volt a Liturgikusének-tábor
 
Pest vármegyébe keresünk óvodavezetőt